ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ : ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ : ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στις 30/11/2013)

Η υλοποίηση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής στη χώρα μας είχε πολύ συγκεκριμένες επιπτώσεις στο χώρο των εργασιακών δικαιωμάτων με τις αλλεπάλληλες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που εγκαινιάστηκαν με την ψήφιση του Ν. 3899/2010 και συνεχίστηκαν και εντάθηκαν με την ψήφιση των Ν. 4024/2011, Ν. 4046/2012 και την έκδοση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.) 6/28.02.2012. Με την ψήφιση των παραπάνω νόμων επιτεύχθηκε η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με την κατάργηση σειράς εργατικών δικαιωμάτων (μονομερής προσφυγή στη μεσολάβηση και τη διαιτησία, μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων κ.ά.). Τα συμβαλλόμενα μέρη οδηγούνται, πλέον, σε νέες ισορροπίες για την ανανέωση των συμβάσεων, με τον επαναπροσδιορισμό των όρων αμοιβής και των συνθηκών εργασίας με τροποποίηση των ισχυουσών διατάξεων προς το χειρότερο για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ : ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η συγκυβέρνηση επιδιώκει έναν Δημόσιο Τομέα παραγωγικό για τους πιστωτές της χώρας, όχι για τους πολίτες

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

            Την Τετάρτη, 6 Νοέμβρη, ημέρα γενικής πανεργατικής απεργίας, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σε όλη τη χώρα, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, στους μισθούς πείνας, στο πετσόκομμα των συντάξεων, την διάλυση του εργατικού δικαίου και του κοινωνικού κράτους, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και στα Μνημόνια. Την ίδια ημέρα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έφερε προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που καταργεί ή μειώνει μια σειρά αδειών των υπαλλήλων και που αυστηροποιεί ακόμη περισσότερο το απαράδεκτο πειθαρχικό καθεστώς του μνημονιακού Δημοσίου. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση αυτή βρίσκεται πολύ μακριά από το κοινωνικό αίσθημα και τις απαιτήσεις της εργατικής τάξης της χώρας. Νομοθετεί αυταρχικά, απέναντι στην λαϊκή βούληση, την οποία υφάρπαξε λέγοντας ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, νέες περικοπές, υποσχόμενη επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, απαγκίστρωση, ισοδύναμα και άλλες περίπλοκες, αλλά κενές νοήματος, εκφράσεις.

Διαβάστε περισσότερα: Η συγκυβέρνηση επιδιώκει έναν Δημόσιο Τομέα παραγωγικό για τους πιστωτές της χώρας, όχι για τους...

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Της Δέσποινας Χαραλαμπίδου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Α' Θεσσαλονίκης                                                          

Διαβάστε περισσότερα: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Τύπος Δημοσιεύσεις