Δευτερολογία για τα κρατικά λαχεία

Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε απλά μαθηματικά! Πρόσθεση, αφαίρεση και λίγο διαίρεση! Λοιπόν έχουμε και λέμε, τα εγγυημένα έσοδα του ελληνικού κράτους από την διαδικασία της παραχώρησης είναι 190 εκατομμύρια εφάπαξ και 580 εκατομμύρια για 12 χρόνια. 580 και 190 = 770 εκατομμύρια. Πανηγυρίζει η κυρία Μάρκου και η ΔΗΜΑΡ ως βασιλικότερη του βασιλέως. Και επανερχόμαστε, 984 εκατομμύρια είναι η εκτίμηση των κερδών που θα είχαν τα Κρατικά Λαχεία για τα επόμενα 12 χρόνια, 210 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω δηλαδή. Δεν το λέω εγώ! Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το λέει! Θέλετε να πάρουμε την αισιόδοξη έκδοση; Αυτή λέει Για 334 εκατομμύρια επιπλέον έσοδα για το ελληνικό δημόσιο σε βάθος δωδεκαετίας, θέλετε να προσθέσουμε και τα 190 που θα πάρετε εφάπαξ; Μιλάμε για 520 εκατομμύρια σε βάθος δωδεκαετίας. Μιλάμε για 42 εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος! Αν κάνει κανείς την διαίρεση. Για αυτό πανηγυρίζεται κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης και της ΔΗΜΑΡ; Ο ΟΠΑΠ πριν τον ξεπουλήσετε είχε έσοδα 600 εκατομμύρια ευρώ το έτος. Και τώρα κυρία Μάρκου, επειδή τα έσοδα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ή με άλλους τρόπους θα πέσουν στον κουβά του χρέους, θέλω να μου κάνετε την αφαίρεση και να που πείτε πόσο κάνει 321 δις, που είναι το δημόσιο χρέος, μείον 42 εκατομμύρια κατ’ έτος και στο τέλος να απαντήσετε στον εαυτό σας ποιοι είναι οι λαϊκιστές στην αίθουσα. Μας έσωσε πάλι ο κ. Στουρνάρας και εμείς δεν θέλουμε να σωθούμε!       

Μας λέει ο κύριος Σενετάκης, «την συμφωνία την έκαναν τεχνοκράτες» και να μην της κάνουμε κριτική! Η τεχνοκρατική αντίληψη της πολιτικής, είναι αυτή που ακολουθείται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Μπορούμε να την πούμε και αλλιώς την τεχνοκρατική σας πολιτική, είναι η πολιτική που δίνει απαλλαγές, δωράκια και μεγαλύτερα κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο, διαλύει το κράτος και του στερεί τα εργαλεία ανάπτυξης και φορτώνει περισσότερα βάρη στους εργαζόμενους μέχρι εξαθλίωσης.

Και να το πάμε και λίγο παρακάτω, πέρα από τις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις, αν για να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου πρέπει να τζογάρει με κάθε δυνατό τρόπο ο λαϊκός άνθρωπος και αυτός να χώνεται πιο βαθιά στην δυστυχία, καλύτερα όχι, δεν τα θέλουμε. Προτιμάμε έσοδα από υγιείς δραστηριότητες υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

Ο κύριος Κωνσταντινόπουλος όμως, πέρα από τα έξυπνα που είπε χθες στην επιτροπή, σήμερα έδωσε ρεσιτάλ λέγοντάς μας ότι είναι θετικές και θελκτικές, οι προσωπικές σχέσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο! Οι εγκάρδιες σχέσεις όπως έλεγε στην τηλεόραση και ο έκπτωτος κύριος Σταυρίδης! Κύριε Κωνσταντινόπουλε του πότε είστε γεννηθείς; Δεν ξέρετε ότι από τέτοιου είδους σχέσεις έχει χορτάσει ο ελληνικός λαός, δεν γνωρίζετε ότι ο λαός τις έχει καταδικάσει και στο κίνημα του Συντάγματος, και στις μεγαλειώδες πορείες και απεργίες των εργαζομένων και στην κάλπη των τελευταίων εκλογών. Γιατί οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι αυτής της χώρας βιώνουν τα αποτελέσματα των συναλλαγών, των ιδιωτικοποιήσεων και της πολιτικής σας στο σύνολό της, στην δύσκολη καθημερινότητά τους. Τελικά μάλλον δεν μάθατε από τα λάθη σας.

                Μείωσαν το κόστος λέτε οι ιδιωτικοποιήσεις! Η τσέπη του μισθωτού, του άνεργου και του μικροκαταστηματάρχη άλλα λέει κύριοι της κυβέρνησης. Μειώθηκε η φορολογία; Μειώθηκε το κόστος ζωής;

                Και μας ρωτάτε για τις αποκρατικοποιήσεις, χαιρόμαστε, γιατί μας δίνετε η ευκαιρία να ξεδιπλώνουμε το πρόγραμμά μας, που ασφαλώς βρίσκεται απέναντι στις πολιτικές που τόσα χρόνια υπηρετείτε. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ρητά η επανακρατικοποίηση όσων δημοσίων επιχειρήσεων ιδιωτικοποιούνται με βάση μνημονιακούς νόμους και διατάξεις. Για αυτό προσπαθείτε να τις κλειδώσετε δένοντάς τες στο δίκαιο του Λονδίνου. Αλλά μην έχετε αυταπάτες κύριε Κωνσταντινόπουλε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει κάθε τέτοιου είδους σύμβαση, οι μέρες της αφθονίας του κεφαλαίου και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού είναι μετρημένες. Θα τις ανατρέψουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των ανέργων αυτής της χώρας, που τους καλούμε, από την διαδήλωση της ΔΕΘ στις 7 του Σεπτέμβρη σε ανυπακοή, σε έναν αγώνα για να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια και να τελειώνουμε μια για πάντα με αυτές τις πολιτικές και τους εμπνευστές τους.

 

Δείτε το βίντεο

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κοινοβουλευτικο Εργο Παρεμβάσεις στην ολομέλεια Δευτερολογία για τα κρατικά λαχεία