Ομαδική απόλυση εργαζομένων στον κερδοφόρο ιδιωτικό ΟΠΑΠ

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

 -Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

- Οικονομικών

Θέμα: Ομαδική απόλυση εργαζομένων στον κερδοφόρο ιδιωτικό ΟΠΑΠ

Με ανακοίνωσή της την 30-6-2014, η εκχωρημένη σε ιδιωτικά συμφέροντα ΟΠΑΠ Α.Ε. ανήγγειλε τη μαζική απόλυση εργαζομένων, ξεκινώντας από όλους  εκείνους  που  απασχολούνται στα υποστηρικτικά τμήματα και συνεχ ίζοντας με υπαλλήλους των κεντρικών διευθύνσεων, καλώντας τους να αποδεχθούν την απόλυσή τους συναινετικά υπό την μορφή «εθελούσιας αποχώρησης» έναντι αποζημιώσεων για τον υπολογισμό των οποίων μάλιστα δεν λαμβάνεται υπόψη ούτε καν ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας τους.

Διαβάστε περισσότερα: Ομαδική απόλυση εργαζομένων στον κερδοφόρο ιδιωτικό ΟΠΑΠ

Νέα επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και σε συνδικαλιστικές ελευθερίες καθώς και νέες μειώσεις μισθών προκύπτουν από την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό:

Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Νέα επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και σε συνδικαλιστικές ελευθερίες καθώς και νέες μειώσεις μισθών προκύπτουν από την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Από την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα καθώς και από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου προκύπτει ότι επέρχεται ένας νέος κύκλος επιθέσεων της μνημονιακής συγκυβέρνησης ενάντια στον κόσμο της εργασίας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της πλήρους κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων, της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων και της μετατροπής ολόκληρης της χώρας σε μια «ειδική οικονομική ζώνη».

Διαβάστε περισσότερα: Νέα επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και σε συνδικαλιστικές ελευθερίες καθώς και νέες μειώσεις...

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει η ανεργία των ναυτικών. Απαιτείται, άμεση αντιμετώπιση

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Θέμα: «Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει η ανεργία των ναυτικών. Απαιτείται, άμεση αντιμετώπιση».

Άμεση είναι η ανάγκη, αντιμετώπισης του προβλήματος της ανεργίας στο χώρο της ναυτεργασίας, που  το τελευταίο διάστημα, έχει  λάβει  εκρηκτικές  διαστάσεις. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων, που λειτουργούσαν με γνώμονα την ικανοποίηση των εφοπλιστικών αιτημάτων, ευθύνονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με τις συνεχείς μειώσεις των οργανικών συνθέσεων, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Σε αυτές τις πολιτικές, εντάσσεται το νέο θεσμικό πλαίσιο στην ακτοπλοΐα (Ν. 4150/2013) το οποίο έθεσε εκτός εργασίας εκατοντάδες ναυτεργάτες, καθώς και η απελευθέρωση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, που οδήγησε στην αλλαγή νηολογίου τα τελευταία κρουαζιερόπλοια με ελληνική σημαία, γεγονός που επέδρασε αρνητικά, στην εργασία των Ελλήνων ναυτικών σε αυτά.

Διαβάστε περισσότερα: Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει η ανεργία των ναυτικών. Απαιτείται, άμεση αντιμετώπιση

Καμία απόλυση στην «Cοca-Cola 3Ε»

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Καμία απόλυση στην «Cοca-Cola 3Ε»

Ο ηρωικός απεργιακός αγώνας των εργατών στο εργοστάσιο της «Coca Cola 3Ε» στην Θέρμη Θεσσαλονίκης συνεχίζεται για πάνω από 100 ημέρες. Στα τέλη του Σεπτέμβρη η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε σε νέο κύμα απολύσεων από το προσωπικό του τμήματος διανομών με σκοπό η ευθύνη διανομής των προϊόντων να ανατεθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες, ολοκληρώνοντας την στρατηγική της αποψίλωσης των δραστηριοτήτων του εργοστασίου που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα: Καμία απόλυση στην «Cοca-Cola 3Ε»

Κυβερνητική στρατηγική αποχαλίνωσης της ανεργίας και της διάλυσης της προστασίας της εργασίας

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τoν κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Για την κυβερνητική στρατηγική αποχαλίνωσης της ανεργίας και της διάλυσης της προστασίας της εργασίας, ως άρρητος ενδιάμεσος στόχος της εσωτερικής υποτίμησης των Μνημονίων.

Το ύψος της ανεργίας στη χώρα μας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και σημειώνει συνεχή άνοδο. Έφθασε στο 27,4% και στους 1.355.237 άνεργους κατά τα πρώτα τρίμηνο τον 2013, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία και ορισμούς, έναντι 26,0% του προηγούμενου τριμήνου και 22,5% του αντίστοιχου τριμήνου του 2012. Το πραγματικό μέγεθος της ανεργίας και της υποαπασχόλησης ανέρχεται σε 30-33%, δηλαδή σε περίπου 1.700.000 συμπολίτες μας, λαμβανομένης υπόψη της λεγόμενης κρυφής και μη στατιστικά καταγεγραμμένης ανεργίας, παν αποκλείει χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν καταγράφονται κατά τη διάρκειά της. ως άνεργοι. Για να συνειδητοποιήσουμε τα μέγεθος της αναντιστοιχίας της επίσημης ανεργίας σε σχέση με την πραγματική, θα πρέπει να δούμε το τι ευνοούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις ως εργαζόμενο πολίτη.

Διαβάστε περισσότερα: Κυβερνητική στρατηγική αποχαλίνωσης της ανεργίας και της διάλυσης της προστασίας της εργασίας

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κοινοβουλευτικο Εργο Επίκαιρες Ερωτήσεις