Πρέπει να μπει ένα τέλος στις μνημονιακές πολιτικές, που οδηγούν σε κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και των αποθεματικών τους και σε νέες περικοπές των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Θέμα: Πρέπει να μπει ένα τέλος στις μνημονιακές πολιτικές, που οδηγούν σε κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και των αποθεματικών τους και σε νέες περικοπές των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η «Έκθεση Αξιολόγησης» του ΔΝΤ ήρθε να πιστοποιήσει και αυτή ότι η αντιλαϊκή επίθεση, η παραπέρα συρρίκνωση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, είναι μια στρατηγική «μακράς  πνοής», που θα συνεχίσει να κλιμακώνεται τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα: Πρέπει να μπει ένα τέλος στις μνημονιακές πολιτικές, που οδηγούν σε κατάρρευση των ασφαλιστικών...

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει η ανεργία των ναυτικών. Απαιτείται άμεση αντιμετώπιση

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Θέμα: «Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει η ανεργία των ναυτικών. Απαιτείται άμεση αντιμετώπιση».

'Αμεση είναι η ανάγκη, αντιμετώπισης του προβλήματος της ανεργίας στο χώρο της ναυτεργασίας, που το τελευταίο διάστημα, έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων, που λειτουργούσαν με γνώμονα την ικανοποίηση των εφοπλιστικών αιτημάτων, ευθύνονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με τις συνεχείς μειώσεις των οργανικών συνθέσεων, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Σε αυτές τις πολιτικές, εντάσσεται το νέο θεσμικό πλαίσιο στην ακτοπλοϊα (Ν. 4150/2013) τα οποίο έθεσε εκτός εργασίας εκατοντάδες ναυτεργάτες, καθώς και η απελευθέρωση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, που οδήγησε στην αλλαγή νηολογίου τα τελευταία κρουαζιερόπλοια με ελληνική σημαία, γεγονός που επέδρασε αρνητικά στην εργασία των Ελλήνων ναυτικών σε αυτά.

Διαβάστε περισσότερα: Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει η ανεργία των ναυτικών. Απαιτείται άμεση αντιμετώπιση

Πρωτολογία στην επερώτηση για την ανεργία των νέων

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Κύριε/α Πρόεδρε, Κύριε Υπουργέ, 

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθεί κανείς την τακτική της κυβέρνησης τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά τις τελευταίες μέρες. Έχουν πέσει τόσα νούμερα στην δημοσιότητα που δυσκολεύεται κανείς να τα συγκρατήσει. Τελευταία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε 440.000 θέσεις “εργασίας” - έτσι είπε - θέσεις προσωρινής εκμετάλλευσης των νέων ανέργων λέμε εμείς, γιατί εργασία δεν είναι.

Διαβάστε περισσότερα: Πρωτολογία στην επερώτηση για την ανεργία των νέων

Αποκλεισμένοι από υγειονομική περίθαλψη εκατομμύρια συμπολίτες μας

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Επερώτηση

Προς τους κ. κ. Υπουργούς:

- Υγείας,

- Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και

- Οικονομικών

Θέμα: Αποκλεισμένοι από υγειονομική περίθαλψη εκατομμύρια συμπολίτες μας

Η βάρβαρη και γενικευμένη επίθεση που έχει δεχθεί η ελληνική κοινωνία από την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, έχει ήδη προκαλέσει δραματικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα εκατομμυρίων συμπολιτών μας και έχει δημιουργήσει συνθήκες πρωτοφανούς -για τα δεδομένα ευρωπαϊκής χώρας- ανθρωπιστικής κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα: Αποκλεισμένοι από υγειονομική περίθαλψη εκατομμύρια συμπολίτες μας

Προβλήματα με τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

- Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Για τα ασφαλιστικά προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και επαγγελματιών και την κατάρρευση του ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) ΓΣΕΒΕΕ, τα οποία επιβεβαιώνονται από την EUROSTAT, από το 2010 έως τα μέσα του 2012 οδηγήθηκαν σε διακοπή εργασιών 100.000 επιχειρήσεις. Η πιο πρόσφατη έρευνα για το 2ο εξάμηνο του 2012 και το 2013 με στόχο την αποτύπωση του οικονομικού κλίματος στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (0 – 49 άτομα) στους κλάδους της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών (αποτελούν το 99,6% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα) επιβεβαιώνει νέες, μαζικές διακοπές λειτουργίας σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων, καθώς και το ότι οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην κρίση, λειτουργώντας ακόμη και με ζημιές. Οι ασφαλισμένοι επαγγελματίες είναι σε πλήρη αδυναμία καταβολής των εισφορών και ο ΟΑΕΕ κινδυνεύει με κατάρρευση το επόμενο χρονικό διάστημα: το 50% των ασφαλισμένων έχει πλέον σταματήσει να καταβάλει εισφορές στο ταμείο και μόνο οι μισοί από τους υπολοίπους (49,8%), εκτιμούν ότι θα είναι σε θέση να καταβάλλουν τις εισφορές τους για το επόμενο διάστημα έως το τέλος του 2013.

Διαβάστε περισσότερα: Προβλήματα με τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κοινοβουλευτικο Εργο Επερωτήσεις