Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας

H Δέσποινα Χαραλαμπίδου στην συγκέντρωση των εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας»

 

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου το πρωί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου επισκέφθηκε το Σωματείο και τους εργαζόμενους στον Κατασκευαστικό Τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης προχωρούν από σήμερα Τρίτη σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στην ανυπαρξία οποιασδήποτε πρόνοιας για τις θέσεις εργασίας τους την ώρα που το έργο βρίσκεται στον αέρα. Από νωρίς το πρωί, οι απεργοί έκλεισαν τα εργοτάξια, ενώ απέκλεισαν και τα γραφεία της κοινοπραξίας στη περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού.

            Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου συζήτησε με τους εργαζόμενους την συνολική κατάσταση στο κομμάτι των εργασιακών και τις κεντρικοπολιτικές εξελίξεις. Για την κατάσταση του Μετρό Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Είναι φανερό ότι οι εργαζόμενοι τόσο στον Κατασκευαστικό Τομέα, όσο και στον Τομέα της Αρχαιολογίας, συνθλίβονται ανάμεσα στις παράλογες αιτιάσεις της ΑΕΓΕΚ, στις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όπως και της Αττικό Μετρό. Η Κοινοπραξία εκμεταλλευόμενη το μνημονιακό πλαίσιο μεθόδευσε τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ώστε να ελαχιστοποιήσει το κόστος εργασίας.

Το Μετρό της Θεσσαλονίκης πρέπει να τελειώσει, οι εργαζόμενοι που έχουν και την απαραίτητη εξειδίκευση και την εργασιακή εμπειρία θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο έργο, ανεξαρτήτου εταιρείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλάι, αλληλέγγυος με το αίτημα των εργαζομένων για δουλειά με αξιοπρέπεια και τους καλεί να ενώσουν την φωνή τους με το σύνολο των εργαζομένων για να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας.» 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κοινοβουλευτικο Εργο Δελτία Τύπου Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας