Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση του Θοδωρή Θεοδωρίδη

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη

Η απόφαση πρωτόδικης καταδίκης του Θεόδωρου Θεοδωρίδη, Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας, σε 18 μήνες φυλάκιση με την κατηγορία του χρηματισμού στην «υπόθεση Καϊμακτσαλάν», δυστυχώς επιβεβαιώνει τη  Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η διοίκηση Τζιτζικώστα αποτελεί τέκνο της διοίκησης Ψωμιάδη. Παρότι βοούσε ο τόπος για τα έργα και τις ημέρες του κ. Θεοδωρίδη, το 2013 αυτός ορίζεται από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα ως Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ., το 2014 επανεκλέγεται Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας με το συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα και ξαναοριζεται ως Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ 

            Δεν είναι λίγες, δυστυχώς οι καταγγελίες για σχετικά ζητήματα που βαραίνουν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τους συνεργάτες του και μάλιστα σε πολλαπλά μέτωπα της διοίκησής του. Τα όσα αποδεικνύονται από τα δικαστήρια τώρα, ο κόσμος της Πέλλας τα έχει «τούμπανο» και ο κ. Θεοδωρίδης «κρυφό καμάρι». Το γεγονός ότι η θητεία του είναι πενταετής και το οτι χαιρει της εμπιστοσύνης της διοικησης, τον αποθρασυνε να λειτουργεί με αυταρχισμό και αλαζονεία.

            Η ποινική διαδικασία και οι ανάλογες κυρώσεις είναι, φυσικά, αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων, όμως ο κύριος Θεοδωρίδης έχει ήδη χάσει το ηθικό πλεονέκτημα και θα πρέπει άμεσα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

            Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας έχει σοβαρότατες πολιτικές και ηθικές ευθύνες για την επιλογή του συνεργάτη του (ενώ γνώριζε τα έργα και τις ημέρες του). Η επιλογή αυτή δεν ήταν επιλογή λόγω άγνοιας, αλλά είναι αποκαλυπτική μιας συνολικής αντίληψης για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Γι' αυτό και ακόμα μέχρι και σήμερα τον καλύπτει.

Καλούμε τον κ. Θεοδωρίδη, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη των πράξεών του, να καταθέσει άμεσα την παραίτησή του από αντιπεριφερειάρχης και από μέλος του περιφερειακού συμβουλίου.            

Δήλωση της Βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινας Χαραλαμπίδου

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Στις 6/2/2014 δικάζονται ξανά, μετά από έφεση του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, οι τρεις κατηγορούμενοι που έχουν ήδη αθωωθεί για την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση των εργαζομένων ενάντια στην ημερίδα με τον Φούχτελ στην Θεσσαλονίκη στις 15/11/2012.

Διαβάστε περισσότερα: Δήλωση της Βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινας Χαραλαμπίδου

Να βάλουμε ένα όριο στην ασυδοσία των μεγαλοεργολάβων

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

«Να βάλουμε ένα όριο στην ασυδοσία των μεγαλοεργολάβων»

 

Δήλωση της βουλευτού και υποψήφιας βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινας Χαραλαμπίδου για τις νέες απολύσεις στο Μετρό

Εδώ και μήνες η ανάδοχος κοινοπραξία του Μετρό της Θεσσαλονίκης έχει μπει σε ένα παζάρι διαπραγματεύσεων με την Αττικό Μετρό Α.Ε. σχετικά με την πορεία υλοποίησης των έργων, απειλώντας με αποχώρηση και διεκδικώντας πρόσθετες αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: Να βάλουμε ένα όριο στην ασυδοσία των μεγαλοεργολάβων

Η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων επιτάσσει ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σήμερα κιόλας

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Τα σημάδια της κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά, με την δημοσιοποίηση των στοιχείων για το κλείσιμο των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων το 2014. Ειδικά το ΙΚΑ παρουσιάζει έλλειμμα της τάξης του 1 δις ευρώ.

 

Διαβάστε περισσότερα: Η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων επιτάσσει ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σήμερα κιόλας

Το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ να επαναλειτουργήσει με παραγωγούς και εργαζόμενους

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στην ΑΓΝΟ πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, το πρωί της Παρασκευής 9 Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα: Το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ να επαναλειτουργήσει με παραγωγούς και εργαζόμενους

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κοινοβουλευτικο Εργο Δελτία Τύπου