Μήνυση και διακοπή παροχής φυσικού αερίου σε άνεργη οικογένεια για χρέη 720 ευρώ από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό

- Περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής

Θέμα: Μήνυση και διακοπή παροχής φυσικού αερίου σε άνεργη οικογένεια για χρέη 720 ευρώ από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης

Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χαραλαμπίδου Δέσποινα καταθέτει ως αναφορά επιστολή του κ. Δασκάλου Γιώργου, με την οποία διαμαρτύρεται για την ανάλγητη αντιμετώπισή του , παρά το αποδεδειγμένο οικονομικό αδιέξοδο του ίδιου και της οικογένειάς του, από την Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλανίκης Α.Ε. που οδήγησε στην διακοπή παροχής αερίου και την κατάθεση μήνυσης εναντίον του για χρέος μ όλις 720 ευρώ. Αιτείται, επομένως, διακανονισμό με βάση την οικονομική του κατάσταση ώστε να μπορέσει να εξοφλήσει την οφειλή του, επανασύνδεση του αερίου και απόσυρση της αγωγής.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και όπως μας ενημερώσετε για αυτές.

Ακολουθεί συνημμένη η επιστολή

Αθήνα, 19.6.2014

Η καταθέτουσα βουλευτής

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Θεσσαλονίκη 03/06/2014

Κύριοι καλημέρα

Είμαστε μία 5μελής οικογένεια.

Εγώ Γιώργος 60 χρ., η σύζυγος μου Ελένη 54 χρ., ο γιος Αλέξανδρος 27 χρ., η κόρη μου Μαρία 29 χρ. και ο εγγονός μου Γιώργος-Λώρενς 3,5 χρονών.

Η κόρη μου και ο εγγονός μου ζούνε μαζί μας γιατί είναι σε διάσταση με τον σύζυγό της.

 Δυστυχώς η οικονομική κρίση μας έκανε και τους τέσσερις ενήλικες άνεργους.

Προσπαθούμε να τα «βγάλουμε πέρα» με τα επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιων ανέργων, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί ένα χρέος 720 ευρώ περίπου προς την εταιρεία Φυσικό Αέριο Θεσσαλονίκης.

Πριν από 2 μήνες, (τότε το χρέος ήταν 640 ευρώ) πήγα στην εταιρεία και ζήτησα να γίνει διακανονισμός του χρέους, μου απάντησαν ότι θέλουν 300 προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε 4 δόσεις. Τους απάντησα ότι δεν έχω την δυνατότητα να δώσω τα 300 αλλά μπορώ να βάζω στον λογαριασμό 100 ευρώ περίπου, πράγμα που έκανα κάθε μήνα.

Πίστευα ότι βλέποντας την κίνηση στον λογαριασμό οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν θα προχωρούσαν σε μονομερείς ενέργειες. Δυστυχώς μου ήρθε μία αγωγή από τον δικηγόρο της εταιρείας για το χρέος μου με ημερομηνία εκδίκασης 6/5/2019!!!, και έκοψαν την παροχή του φυσικού αερίου.

Πήγα ξανά στο Φυσικό αέριο Θεσσαλονίκης και ζήτησα να γίνει νέος διακανονισμός και επανασύνδεση, προσκομίζοντας και τις 4 κάρτες ανεργίας όλης της οικογένειας. Η απάντηση ήταν, να πληρώσω 360 ευρώ προκαταβολή μαζί και τα έξοδα της αγωγής 80 ευρώ(σύνολο 440 Ε) για να γίνει η επανασύνδεση, και τα υπόλοιπα σε δόσεις των 100 ευρώ.

Να σημειώσω ότι όση ώρα ήμουν εκεί ήρθε ένας ακόμη πελάτης με οφειλή 120 Ε που τον έκαναν και εκείνον αγωγή δηλ. 120+80 Ε. τότε αναρωτήθηκα μήπως υπάρχει μία βιοτεχνία παραγωγής αγωγών από τον δικηγόρο της εταιρείας;

Αυτό που ζητώ από την εταιρεία Φυσικού Αερίου είναι, να γίνει διακανονισμός χωρίς την υπέρογκη για εμένα προκαταβολή και μόνο με μηνιαίες δόσεις των 120 ευρώ περίπου ώστε να γίνει εξόφληση όλου του χρέους πριν αρχίσει ο επόμενος χειμώνας.

Σίγουρα δεν είμαστε η μόνη οικογένεια που αντιμετωπίζει τα ίδια οικονομικά προβλήματα υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Θεσσαλονίκη.

Το Φυσικό Αέριο είναι μεν μία εταιρεία Ιδιωτικού Δικαίου αλλά είναι και μία εταιρεία Κοινής Ωφέλειας άρα πρέπει να αντιμετωπίζει την κοινωνία με τον ανάλογο τρόπο.

Εν κατακλείδι αυτό που ζητώ είναι να γίνει άμεση επανασύνδεση, η διευκόλυνση για να μπορέσω να ξοφλήσω το χρέος μου και η απόσυρση της αγωγής.

Ευχαριστώ

Γιώργος Δασκάλου

Θεσσαλονίκη

6972581216

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κοινοβουλευτικο Εργο Αναφορές Μήνυση και διακοπή παροχής φυσικού αερίου σε άνεργη οικογένεια για χρέη 720 ευρώ από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης