Φαινόμενα έντονης κακοδιαχείρισης στον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

 

 

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Προς τον κ. Υπουργό:

-          Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης

 

 

Θέμα:

 

Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χαραλαμπίδου Δέσποινα καταθέτει ως αναφορά καταγγελία της κας Χατζοπούλου Τριάδας, Προϊσταμένης παροχών της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, με την οποία καταγγέλλει φαινόμενα έντονης κακοδιαχείρισης στον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίηκς και διαμαρτύρεται για την στάση των προϊσταμένων της εναντίον της και τις προσπάθειες της Διοίκησης του Οργανισμού για παρεμπόδιση του ελέγχου των παροχών εκ μέρους της.

 

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και όπως μας ενημερώσετε για αυτές.

 

Ακολουθεί συνημμένη η επιστολή

 

 

                                                       Αθήνα, 23.3.2015

                       Η καταθέτουσα βουλευτής

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

 

 

 

 


ΕΝΩΠΙΟΝ

Του κ. Υπουργού Υγείας

Παναγιώτη Κουρουμπλή

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Της ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Τριάδας του Μιχαήλ, Προϊσταμένης Παροχών Περιφερειακής Δ/νσης ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης (οδός Σαπφούς αρ. 3) τηλ. 2310 627189, 6932072673.

 

……………………….

 

            Κύριε Υπουργέ,

Θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή και την ορκωμοσία σας στον υπουργικό θώκο του Υπουργείου Υγείας. Ο Θεός να σας ενδυναμώνει στο δύσκολο και ζωτικής σημασίας έργο που αναλαμβάνετε.

Είμαι Προϊσταμένη Τμήματος Παροχών στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης. Τα καθήκοντα μου είναι ο έλεγχος όλων των παρόχων, δηλαδή έλεγχος δαπανών νοσοκομείων, κλινικών, ιατρών φαρμακοποιών, φυσιοθεραπευτών και έλεγχος  καταγγελιών πολιτών για μη τήρηση των όρων της σύμβασης όλων των παρόχων. Ο έλεγχος στον οποίο προβαίνω γίνεται επιτόπου μέσω διαδικτύου, όπου επισημαίνω ο,τιδήποτε δεν είναι νόμιμο και το ελέγχω περαιτέρω εξονυχιστικά με τη βοήθεια των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ.

Μετά από πολυετείς οχλήσεις μου προς την κεντρική διοίκηση ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα, με συνεχείς έγγραφες αναφορές μου για θέματα που αφορούσαν τον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης και την κακοδιαχείριση που γίνεται εκεί, ουδέποτε πήρα απάντηση και ουδέποτε κινήθηκε – όπως έπρεπε – κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός για όσα κατήγγειλα κατά καιρούς. Αντίθετα, μάλιστα, η κεντρική διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είτε κώφευε είτε – επειδή είχα γίνει πολύ πιεστική – άρχισε να με θεωρεί τρελή – όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων – χαρακτηρισμό που μου απέδωσε τόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντός όσο και ο Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ κ. Ν. Μπραβάκος και έστελνε εμένα σε ΕΔΕ για να πάψω να καταγγέλλω τα κακώς κείμενα και να καταγγέλλω τα μεμπτά των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ και του Διευθυντή ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης. Εντούτοις, χωρίς να πτοούμαι, επειδή έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια να γίνονται απίστευτες ατασθαλίες στην υπηρεσία μου, μιας και είχα πρόσβαση σε κάθε πάροχο και σε κάθε ενέργεια και δαπάνη, αφού όλα περνούσαν από εμένα, και αφού δεν έβρισκα ανταπόκριση από τη διοίκηση η οποία ανεχόταν τα πάντα και συνωμοτούσε ουσιαστικά με τον Διευθυντή ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, άρχισα να αρνούμαι να δέχομαι να θεωρώ πολλές δαπάνες με συνέπεια να έρχομαι σε ευθεία και δριμύτατη αντιπαράθεση με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης Γεώργιο Γκανάτσιο και με κλινικές όπου εισέπραξα και απειλές από κλινικάρχες , όπως π.χ. τον κ. Γατένιο, που έχει τρεις (3) κλινικές στην Θεσσαλονίκη, δύο (2) στη Λάρισα και μία (1) στην Κατερίνη. Αυτό είχε σαν συνέπεια την δημιουργία άσχημης προσωπικής και υπηρεσιακής σχέσης με τον Προϊστάμενο μου Γ. Γκανάτσιο, διότι ο τελευταίος επιθυμούσε οι φάκελοι να υπογράφονται χωρίς έλεγχο και να μην γίνεται κανένας έλεγχος ούτε για κλινικές ούτε για νοσοκομεία και γιατρούς, πράγμα που αρνούμουν να πράξω και να συναινέσω στην παρανομία. Είχα , λοιπόν, γίνει το εμπόδιο στα σχέδια και στην τακτική του Γ. Γκανάτσιου, αφού ακόμα και οι πάροχοι με τους οποίους επικοινωνούσα μου απευθύνονταν λοιδορώντας με, λέγοντας μου να μην ανακατεύομαι αφού αυτοί μια χαρά συνεννοούνται και συνεργάζονται με τον Γ. Γκανάτσιο. Ενδεικτικά οι παρανομίες του αφορούν τα παρακάτω :

1.- Κατά τη νοσηλεία συγγενών πολιτών σε Παθολογικές, Νευρολογικές και Ψυχιατρικές  κλινικές, υποχρεώνονται αυτοί να πληρώσουν εκτός από την συμμετοχή τους στον ΕΟΠΥΥ και επιπλέον από 300 έως 700 ευρώ – το οποίο είναι παράνομο.

2.- Ορισμένες κλινικές με άδεια λειτουργίας Παθολογικών ή Νευρολογικών Κλινικών λειτουργούν σαν χρονίων παθήσεων και πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ σαν χρονίων παθήσεων. Αυτό σαφώς και δεν είναι σύννομο διότι δεν δόθηκε ακόμη άδεια λειτουργίας για κλινικές χρονίων παθήσεων σε όλη την Ελλάδα. Δεν μπορεί η άδεια λειτουργίας να είναι για παθολογική κλινική και να λειτουργεί σαν χρονίων παθήσεων, δεδομένου ότι σύμφωνα με τη σύμβαση στην παθολογική κλινική ο ασθενής παραμένει έως ότου γίνει καλά, ενώ στην χρονίων παθήσεων παραμένει έως ότου πεθάνει. Ακόμη η σύμβαση που υπογράφεται αναφέρει ρητά ότι η κλινική λειτουργεί σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας της. Αυτό έχει σαν συνέπεια να πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ νοσήλιο χρονίων παθήσεων και έτσι να ζημιώνεται τόσο ο ΕΟΠΥΥ όσο και ο ασθενής αλλά να κερδίζει εις βάρος όλων μόνο η κλινική.

Το γεγονός αυτό το ανέφερα επανειλημμένα στον κ. Γκανάτσιο όπως και στον κ. Κοντό, τόσο εγώ όσο και ο κ. Στρίκης με αναφορές του (ελεγκτής ΕΟΠΥΥ)  αλλά κωφεύουν παραδειγματικά και οι δύο, πιθανολογώ ότι έχουν το λόγο τους γι’ αυτό.

Η κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ απήντησε ότι οι Κλινικές έχουν άδεια ως Παθολογικές και ως Νευρολογικές, εντούτοις αυτές πληρώνονται ακόμη ως χρονίων παθήσεων και μάλιστα τηρούν την διαδικασία εισαγωγής χρονίων παθήσεων με απόφαση κοινωνικής λειτουργού από το Νοσοκομείο κλπ, δηλαδή τηρείται μία διαδικασία εντελώς παράνομα.

3.- Κατόπιν αναφορών συναδέλφων μου, που ελέγχουν τα Νοσοκομεία διαπίστωσα τα εξής :

Με εντολή του κ. Γκανάτσιου οι φάκελοι πρέπει να μην ελέγχονται και να πρωτοκολλείται η αίτηση και να οριστικοποιούνται με αυτό τον τρόπο. Ορισμένοι συνάδελφοι αρνήθηκαν την εντολή αυτή και μου το ανέφεραν και έτσι με εντολή δική μου προέβησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο των φακέλων. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν τιμολόγια με πολύ διαφορετικά ποσά και τεράστιες αποκλίσεις από 10.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ. Κατά την επικοινωνία μου με το νοσοκομείο αυτό η απάντηση του υπαλλήλου ήταν : «έλα καλέ τώρα σιγά το ποσό! Και ποια είστε εσείς; Εμείς μια χαρά συνεννοούμαστε με τον κ. Γκανάτσιο μέχρι τώρα !». Τα τιμολόγια αυτά με εντολή μου ως Προϊσταμένης Παροχών επιστρέφονταν και ως ΕΟΠΥΥ ζητούσαμε το πραγματικό ποσό. Στην περίπτωση αυτή διαπιστώνουμε ότι επειδή δεν έγινε εξαρχής εξονυχιστικός έλεγχος σε όλους τους φακέλους κατόπιν εντολής του κ. Γκανάτσιου, πολλοί φάκελοι οριστικοποιήθηκαν με υπερτιμολογήσεις και έτσι ζημιώθηκε ο ΕΟΠΥΥ και το Δημόσιο σε σημαντικό βαθμό, όπως το ίδιο συνέβη και στις κλινικές. Ειδικότερα, μία από τις πολλές περιπτώσεις και ένα τρανταχτό παράδειγμα διαπίστωσα ότι το νοσοκομείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», το οποίο το φάρμακο των 1500,00 ευρώ το χρέωσε 150.000,00 ευρώ. Και κατά την επικοινωνία μου με το νοσοκομείο αυτό η απάντηση του υπαλλήλου ήταν : «έλα καλέ τώρα σιγά το ποσό! Και ποια είστε εσείς; Εμείς μια χαρά συνεννοούμαστε με τον κ. Γκανάτσιο μέχρι τώρα !».

Μία ακόμη διαπίστωση είναι ότι ακόμη κι όταν ο ασθενής έφευγε ή απεβίωνε, ο ΕΟΠΥΥ συνέχιζε να πληρώνει όσο έλεγε το ΚΕΝ – γεγονός που προκαλεί ζημία για το Δημόσιο.   

Κατόπιν όλων αυτών ζήτησα από τον κ. Γκανάτσιο ως Προϊσταμένη Παροχών και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου και όπως προβλέπεται και από τις συμβάσεις των κλινικών να προβώ σε έλεγχο των κλινικών αλλά μου το απαγόρευσε ρητά ο κ. Γκανάτσιος. 

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται από τις καταγγελίες ιδιωτών και γιατρών τις οποίες έχω προσκομίσει ενώπιον των δικαστικών Αρχών και συγκεκριμένα ενώπιον του Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, κ. Αργύριου Δημόπουλου, από τον οποίο στις 09.02.2015 διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση  για έρευνα από το ΣΔΟΕ.

Αυτό σήμαινε ότι υπήρχε ιδιοτέλεια και κάποιο προσωπικό όφελος του Γ. Γκανάτσιου ώστε να προωθεί χωρίς έλεγχο κάθε δαπάνη που έστελνε ο οποιοσδήποτε πάροχος και να θέλει να με βγάλει από τη μέση. Το μέγεθος της ωφέλειας που αποκόμιζε από όλα αυτά ο Γ. Γκανάτσιος δεν το γνωρίζω διότι οι φάκελοι είναι πάρα πολλοί και έχουν αποσιωπηθεί από τους γραμματείς του Γ. Γκανάτσιου, οι οποίοι φάκελοι κατ’ εντολή του, υπογράφονταν και προωθούνταν χωρίς έλεγχο. Το σίγουρο είναι πάντως ότι έτσι διαρρέεται επί μακρό χρονικό διάστημα δημόσιο χρήμα την στιγμή που πλήθος ασφαλισμένων πολιτών περιμένουν να εισπράξουν τις δαπάνες τους από τον ΕΟΠΥΥ εδώ και πολλά χρόνια. Σημειωτέον ότι ο Γ. Γκανάτσιος είχε ήδη καταδικασθεί στο παρελθόν για χρηματισμό από γιατρό και έχω προσκομίσει στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης τις δικαστικές αποφάσεις (Βλ. απόφαση Εφετείου Θεσσαλονίκης με αριθμό 1270/2004 με την οποία καταδικάστηκε να καταβάλλει ποσό στον ιατρό μικροβιολόγο κ. Αλεξανδρίδη Αναστάσιο ( να επιστρέψει σε ιατρό το ποσό με το οποίο χρηματίστηκε ο κ. Γκανάτσιος) και σε δεύτερη διαφορετική περίπτωση, η κατηγορία εις βάρος του πάλι για δημόσιο χρήμα στην Διεύθυνση Υγιεινής της Ν.Α. Θεσσαλονίκης, από κακούργημα μετετράπη σε πλημμέλημα κι έτσι παρεγράφη – βλ. Απόφαση Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με αριθμό 6814/2006).

Και παρόλο που αυτά τα κατήγγειλα εδώ και χρόνια ουδέποτε η διοίκηση διέταξε έκαναν μία ΕΔΕ κατά του Γ. Γκανάτσιου. Και σε μία ΕΔΕ η οποία έλαβε χώρα για να διερευνηθούν κάποιες καταγγελίες πολιτών, η διοίκηση έστειλε να ενεργήσει την ΕΔΕ πρόσωπο φίλα προσκείμενο στον Γ. Γκανάτσιο (τον κ. Γρηγόριο Κωνσταντίνου από την Κατερίνη)και κατώτερο σε βαθμό από αυτόν πράγμα που δεν επιτρέπεται από το νόμο, το οποίο και αθώωσε τον κ. Γκανάτσιο. Ακόμα και τις απουσίες του από το γραφείο (που καθόταν σε καφετέριες και ταβέρνες της γειτονιάς) κάλυπταν. Ο Γ. Γκανάτσιος λάμβανε τον μισθό του το επίδομα Διευθυντού και λάμβανε και υπερωρίες, παρόλο που συνεχώς έλειπε από την υπηρεσία, μέχρι και σήμερα ανενόχλητος και με τις ευλογίες του κ. Δ. Κοντού, ο οποίος μου απήντησε σε επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, όταν του επεσήμανα την απουσία του Γ. Γκανάτσιου και την καφετέρια στην οποία βρισκόταν, ότι μόνο εγώ το λέω και όταν ζήτησα από συναδέλφους μου να το επιβεβαιώσουν απέφυγε καν να ακούσει τους συναδέλφους μου.

Επειδή, λοιπόν, άρχισα να παρακολουθώ όλες τις ενέργειες του Γ. Γκανάτσιου, που αφορούσαν την υπογραφή δαπανών χωρίς κανέναν έλεγχο, ο Γ. Γκανάτσιος αποφάσισε να με απομακρύνει από τον ευρύτερο χώρο του γραφείου του (διότι στεγαζόμαστε στην ίδια πτέρυγα με αυτοτελείς χώρους ο καθένας μας που είναι όμως όμοροι), και αποφάσισε να μου αφαιρέσει τον ηλεκτρονικό μου υπολογιστή και την τηλεφωνική μου γραμμή ώστε να με παροπλίσει εντελώς, να με αναγκάσει να φύγω από το γραφείο μου και να μεταφερθώ σε άλλο γραφείο με πολλούς υπαλλήλους και πολύ κοινό ώστε αφενός μεν να μην μπορώ να ασκήσω με ηρεμία τα καθήκοντα μου και αφετέρου να μην μπορώ να τον ελέγχω στα θέματα που αποδεδειγμένα επιθυμούσε να περνάει χωρίς έλεγχο. Το συμβάν αυτό έλαβε χώρα στις 5/3/2014. Κατόπιν αυτού του περιστατικού απευθύνθηκα στην υπηρεσία των Αδιαφθόρων της Αστυνομίας, οι οποίοι μου συνέστησαν να καταγγείλω τα συμβάντα στον κ. Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Δημόπουλο. Έτσι, με αυτήν την υπόδειξη και από αγανάκτηση για όλες τις παρανομίες στην υπηρεσία μας και για την συμπεριφορά έναντι μου από τον Γ. Γκανάτσιο, ο οποίος ανήγαγε την όλη κατάσταση σε προσωπικό του μίσος έναντι μου, αποφάσισα στις 6/3/2014, να τα καταγγείλω αναλυτικά και με αποδεικτικά στοιχεία – συνοδευόμενα από καταγγελίες ασθενών και γιατρών που είχαν ταλαιπωρηθεί απίστευτα και άδικα από τον Γ. Γκανάτσιο – στον κ. Εισαγγελέα Διαφθοράς καταθέτοντας μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου, κατονομάζοντας βέβαια τις πράξεις και παραλείψεις των κ. Γ. Γκανάτσιου, Δ. Κοντού και Ν. Μπραβάκου και Χ. Πέτρου. Οι εν λόγω μηνυτήριες αναφορές μου κινήθηκαν τάχιστα και ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για θέματα επιτροπών παράδοσης παραλαβής υγειονομικού υλικού του ΕΟΠΥΥ. Ομοίως ο κ. Εισαγγελέας απέστειλε εισαγγελική εντολή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να ερευνήσουν τα καταγγελλόμενα.

Εντούτοις, η όλη ενέργεια μου αυτή να προβώ σε καταγγελίες και μηνυτήριες αναφορές στους δικαστικούς λειτουργούς και στις ελεγκτικές αρχές, πυροδότησε ακόμα μεγαλύτερο μίσος εις βάρος μου όχι μόνο από τον Γ. Γκανάτσιο αλλά και  από τον Δ. Κοντό και τον Ν. Μπραβάκο και Χ. Πέτρου. Έτσι ο Γ. Γκανάτσιος άρχισε ένα αδυσώπητο πόλεμο στην υπηρεσία εις βάρος μου, αφενός υποχρεώνοντας τις συναδέλφους μου να καλέσουν την αστυνομία να με πετάξει έξω από το γραφείο μου και να με συλλάβει, αφετέρου υποκινώντας σε συνεννόηση με την κεντρική διοίκηση ΕΟΠΥΥ δυσμενή μετάθεση μου στην Έδεσσα. Επίσης, μου δημιουργούσε φοβερό πρόβλημα καθημερινά με ύβρεις και προσβολές, φορτίζοντας την ατμόσφαιρα ώστε να επιβαρύνεται η υγεία μου. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υποστώ κολπική μαρμαρυγή και να μου συστήσουν οι θεράποντες ιατροί μου να παραμείνω κλινήρης επί δεκαπενθήμερο τουλάχιστον. Η παραμονή μου στην υπηρεσία κατά το ωράριο μου καθημερινά είχε γίνει μία κόλαση, και ήταν πολύ ψυχοφθόρα όχι μόνο για μένα αλλά και για πολλούς υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν τα ίδια προβλήματα με το Γ. Γκανάτσιο. Ο Γ. Γκανάτσιος, μάλιστα, προκειμένου να με εκδικηθεί για όσα κατήγγειλα, αφού κλήθηκε από τους Πταισματοδίκες Θεσσαλονίκης, που ανέλαβαν τις προκαταρκτικές εξετάσεις για να καταθέσει για τα καταγγελλόμενα εις βάρος του, έστειλε αναφορά εις βάρος μου στην κεντρική διοίκηση καταγγέλλοντας ψευδώς ότι αδικαιολόγητα δεν πειθαρχώ στις εντολές του και ότι έχω καταστρέψει και αντικείμενο του γραφείο του, εννοώντας ένα διακοσμητικό τασάκι, το οποίο έσπασα κατά λάθος κατά τη διάρκεια κάποιας φιλονικίας μεταξύ μας λόγω του προσωπικού του μίσους για το πρόσωπο μου, παρουσιάζοντας εμένα ως απολύτως υπαίτια του περιστατικού, επισημαίνοντας ότι έγινε στα πλαίσια των υπηρεσιακών μου καθηκόντων και από εμένα με την ιδιότητα μου ως υπαλλήλου και όχι σε προσωπική μεταξύ μας διένεξη, για την οποία ουδεμία σχέση έχει η υπηρεσιακή μου ιδιότητα. Ο απώτερος στόχος του ήταν να κινήσει πειθαρχική δίωξη εις βάρος μου για να υπάρξουν συνέπειες για την υπηρεσιακή μου ιδιότητα. Αυτό μπόρεσε να το επιτύχει με την συνδρομή των κ. Κοντού και Μπραβάκου και Χ. Πέτρου, οι οποίοι επειδή συμμετείχαν δια παραλείψεως στις παρανομίες του Γ. Γκανάτσιου, και επειδή οι καταγγελίες μου αφορούσαν και τους ίδιους, ανέπτυξαν τα ίδια αισθήματα άμυνας έναντι μου και επιθυμούσαν την τιμωρία μου ώστε να παύσω να καταγγέλλω τα κακώς κείμενα της υπηρεσίας μας, διότι κάθε μέρα προέκυπταν και καινούριες καταγγελίες πολιτών εις βάρος του και ανακάλυπτα νέες διαφθορές από αυτόν. 

Εκτός των ανωτέρω – και πάλι με σκοπό τον υποβιβασμό μου – χωρίς νόμιμες διαδικασίες ο Γ. Γκανάτσιος όρισε αυθαίρετα τον Αύγουστο 2014 αναπληρωτή Προϊστάμενο Διεύθυνσης τον Κωνσταντίνο Παπαχρήστου, παρόλο που δεν είχε τα νόμιμα προσόντα, και παρόλο που γνώριζε ότι την θέση αυτή κατείχα μέχρι πρόσφατα και την διεκδικούσα κι εγώ μεταξύ άλλων συναδέλφων μου, λόγω του ότι κατείχα όλα τα απαραίτητα προσόντα. Μάλιστα ο ίδιος ο Κ. Παπαχρήστου αυτοπροτάθηκε για την θέση αυτή και εισακούστηκε από τον κ. Δ. Κοντό. 

Οι καταγγελίες μου είχαν σαν συνέπεια οι κ. Κοντός και Μπραβάκος και Χ. Πέτρου να προωθήσουν τάχιστα την «αναφορά» του Γ. Γκανάτσιου, παρόλο που εγώ είχα κάνει πολλές προηγούμενες αναφορές για λόγους υπηρεσιακούς και για γεγονότα που με έβλαπταν άμεσα, να με παραπέμψουν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας, και δυνάμει της παραπομπής μου να με θέσουν σε αυτοδίκαιη αργία, επειδή ήδη εκκρεμούσε η μηνυτήρια αναφορά μου και εναντίον τους και δεν δικαιούνται να με παραπέμψουν σε πειθαρχική διαδικασία. Έκαναν λοιπόν παράβαση καθήκοντος προτιμώντας την «αναφορά» του Γ. Γκανάτσιου και παρακάμπτοντας τις δικές μου προηγούμενες αναφορές. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ κ. Δ. ΚΟΝΤΟΥ ΚΑΙ Ν. ΜΠΡΑΒΑΚΟΥ ΚΑΙ Χ. ΠΕΤΡΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, πράγμα που συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα.

Η ενέργεια μου να καταγγείλω την παρανομία και το άδικο, από ηθική και ευσυνειδησία, είχε σαν αποτέλεσμα την οργή των ανωτέρων μου η οποία εκδηλώθηκε με την παραπομπή μου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας και επίσης με την θέση μου σε αυτοδίκαιη αργία με περικοπή μισθού λόγω της πειθαρχικής παραπομπής μου από τις 15/9/2014 (Σας επισυνάπτω την ΕΔΕ με την οποία παραπέμφθηκα στο Πειθαρχικό) όταν και έλαβα γνώση της διαπιστωτικής πράξης. Αυτό είχε σαν συνέπεια να επιβαρυνθεί τάχιστα η υγεία μου και να έχω συνεχείς κολπικές μαρμαρυγές με συνέπεια να μην εμφανιστώ στο γραφείο μου στις 16 και 17/9/2014, διότι είμαι σε διαδικασία ιατρικών εξετάσεων. Ενημερώθηκα, όμως, ότι ήδη στην υπηρεσία μου, παρά την απουσία μου επειδή είμαι ασθενής, ο Γ. Γκανάτσιος ενόσω απουσιάζει με άδεια έδωσε εντολή να αδειάσουν ο Κων. Παπαχρήστου και άλλοι συνάδελφοι το γραφείο μου από τα προσωπικά μου και απόρρητα αντικείμενα που έπρεπε να κάνουν μόνο με εισαγγελική παραγγελία. Εν τέλει στις 17/9/2014 από την τεράστια στεναχώρια για το παράπτωμα αυτό, υπέστην εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύθηκα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα, με το εξιτήριο του νοσοκομείου και την γνωμάτευση των θεραπόντων ιατρών υπέστην  παροδικό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο μη καθορισμένο, συγκοπή και λιποθυμία, κολπική μαρμαρυγή και πτερυγισμό, δευτεροπαθή υπέρταση μη καθορισμένη, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλες διαταραχές των εγκεφαλικών αγγείων.  Κατά της διαπιστωτικής πράξης θέσεώς μου σε αυτοδίκαια αργία κατέθεσα την 17.10.2014 ενώπιον του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ αίτηση αναστολής εκτελέσεως της διαπιστωτικής πράξεως για λόγους υγείας και για λόγους οικονομικούς και στη συνέχεια ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπουργείου Υγείας την 21.10.2014 αίτηση επίσπευσης προσδιορισμού συζήτησης για σοβαρούς λόγους υγείας και οικονομικούς λόγους η θητεία του οποίο έληξε την 31.12.2014. Όμως το Υπουργείο Υγείας δεν γνωρίζει πότε θα συσταθεί το καινούργιο Πειθαρχικό και εγώ αδίκως είμαι εκτός Υπηρεσίας, η υγεία μου κάθε μέρα χειροτερεύει όπως και η οικονομική μου κατάσταση. Η Υπηρεσία έχει διαλυθεί, ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Γκανάτσιος αν και δεν παρουσιάζεται στην Υπηρεσία καθόλου με τις ευλογίες των κ. Δ. Κοντού, Ν. Μπραβάκου και Χ. Πέτρου, εντούτοις πληρώνεται κανονικά το μισθό του, το επίδομα και τις υπερωρίες. Από τις 15.09.2014 δεν γίνεται σωστός έλεγχος όλων των παρόχων και διαφεύγει δημόσιο χρήμα στα χέρια ορισμένων ειδικών. 

  Είναι άδικο να υφίσταμαι τέτοιου είδους διοικητικό μέτρο εις βάρος μου, την στιγμή που αφενός δεν έχω προβεί σε κανένα πειθαρχικό αδίκημα και δεν έβλαψα με κανένα τρόπο συνάδελφο μου ή την υπηρεσία μου. Θεώρησα  πρώτιστο καθήκον μου να διαφυλάξω την τιμή και την υπόληψη μου ως Προϊσταμένης Παροχών δεδομένου ότι όσες παρανομίες ή παραλείψεις θα έκανε ο Γ. Γκανάτσιος μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στην δική μου υπηρεσιακή κατάσταση, αφού εγώ είμαι η αρμόδια για τον έλεγχο των παρόχων. Ό,τι έκανα το έκανα επειδή ορκίστηκα να εξυπηρετώ το δημόσιο συμφέρον, βάσει του νόμου, με πρώτιστο καθήκον την εξυπηρέτηση του πολίτη, στον ευαίσθητο τομέας υγείας. Επίσης προσπάθησα να διαφυλάξω και το δημόσιο συμφέρον διότι δεν μπορούσα να βλέπω το άδικο και την παρανομία να ανθίζει στην υπηρεσία μας και να σιωπώ. Τελικά, όμως, αντί να προστατευθώ για την ευσυνειδησία μου υφίσταμαι εξευτελισμό, απομακρύνθηκα βίαια από την εργασία μου, εξαναγκάζομαι σε περικοπή μισθού, που είναι τραγικό στην περίπτωση μου διότι πληρώνω δάνεια και κυρίως υπέστην σοκ, ψυχολογικό άλγος, και επιδείνωση της υγείας μου που ίσως να είναι και μη αναστρέψιμη. Και όλα αυτά για να μην ελέγχω τους παρόχους και να απομακρυνθώ από καθαρά εκδικητικούς λόγους.

  Έχοντας εμπιστοσύνη σε Εσάς καταφεύγω Ενώπιον Σας και καταγγέλλω όλα τα παραπάνω ελπίζοντας στην δικαίωση μου και στην διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος. 

 

Θεσσαλονίκη, 13/02/2015

Με τιμή,

Η καταγγέλλουσα 

Καταγγελίες Συλλόγου Εργαζομένων στις. Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ)

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Αθήνα  1/8/2014

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον  κ Υπουργό:

Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, και Πρόνοιας

Θέμα: Καταγγελίες Συλλόγου Εργαζομένων στις. Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ)

Oι βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ  Στρατούλης  Δημήτρης,  Καραγιαννίδης Χρήστος, Μπάρκας Κώστας,  Μπόλαρη Μαρία,  Σταθάς Γιάννης ,  Χαραλαμπίδου  Δέσποινα,  κατέθεσαν αναφορά  τις με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2014  επιστολές,  τον ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΣΕΥΤΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα: Καταγγελίες Συλλόγου Εργαζομένων στις. Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ)

Μήνυση και διακοπή παροχής φυσικού αερίου σε άνεργη οικογένεια για χρέη 720 ευρώ από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό

- Περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής

Θέμα: Μήνυση και διακοπή παροχής φυσικού αερίου σε άνεργη οικογένεια για χρέη 720 ευρώ από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης

Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χαραλαμπίδου Δέσποινα καταθέτει ως αναφορά επιστολή του κ. Δασκάλου Γιώργου, με την οποία διαμαρτύρεται για την ανάλγητη αντιμετώπισή του , παρά το αποδεδειγμένο οικονομικό αδιέξοδο του ίδιου και της οικογένειάς του, από την Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλανίκης Α.Ε. που οδήγησε στην διακοπή παροχής αερίου και την κατάθεση μήνυσης εναντίον του για χρέος μ όλις 720 ευρώ. Αιτείται, επομένως, διακανονισμό με βάση την οικονομική του κατάσταση ώστε να μπορέσει να εξοφλήσει την οφειλή του, επανασύνδεση του αερίου και απόσυρση της αγωγής.

Διαβάστε περισσότερα: Μήνυση και διακοπή παροχής φυσικού αερίου σε άνεργη οικογένεια για χρέη 720 ευρώ από την ΕΠΑ...

Οι πρώην εργαζόμενοι του εργοστασίου ΕΛΛΕΝΙΤ-ΤΡΑΣΤΙΚ αιτούνται την συνέχιση της επιδότησής του από τον ΟΑΕΔ και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των οικογενειών τους.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό:

- Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Οι πρώην εργαζόμενοι του εργοστασίου ΕΛΛΕΝΙΤ-ΤΡΑΣΤΙΚ αιτούνται την συνέχιση της επιδότησής του από τον ΟΑΕΔ και την ιατροφαρμακευτική  κάλυψη  των οικογενειών τους.

Η βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χαραλαμπίδου Δέσποινα και Δημήτρης Στρατούλης καταθέτουν ως αναφορά αίτημα της «Ένωσης εργατοτεχνιτών και  υπαλλήλων εργοστασίου ΕΛΛΕΝΙΤ-ΤΡΑΣΤΙΚ», με  το οποίο επιδιώκουν την συνέχιση της επιδότησής τους από τον ΟΑΕΔ, αφού δεν διαθέτουν κανένα οικογενειακό εισόδημα μετά και την λήξη της επίσχεσης εργασίας, καθώς επίσης και την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των οικογενειών τους, εφόσον η ασφαλιστική κάλυψή τους έληξε στις 28-2-2014.

Διαβάστε περισσότερα: Οι πρώην εργαζόμενοι του εργοστασίου ΕΛΛΕΝΙΤ-ΤΡΑΣΤΙΚ αιτούνται την συνέχιση της επιδότησής του...

Αναφορά σχετικά με τους απλήρωτους εργαζόμενους στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ 

Προς τον κ. Υπουργό:

 Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Διαβάστε περισσότερα: Αναφορά σχετικά με τους απλήρωτους εργαζόμενους στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κοινοβουλευτικο Εργο Αναφορές