Ο συνδικαλισμός στο απόσπασμα

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ A' Θεσσαλονίκης Δ. Χαραλαμπίδου, από κοινού με άλλους 5 βουλευτές, κατέθεσε την Παρασκευή 12/12 ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με την παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και τις απόπειρες τρομοκράτησης εργαζόμενων και συνδικαλιστών στην επιχείρηση Κ.Ε. ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΚΑΛΑΣ Α.Ε.

Από το 2012 που ιδρύθηκε το σωματείο, ως προσπάθεια των εργαζομένων για τη διαφύλαξη και προώθηση των συμφερόντων τους, η διοίκηση της εταιρείας ακολούθησε μια σειρά κινήσεων και πρακτικών που αποσκοπούσε στην αποτροπή της δράσης του σωματείου, την φίμωσή του και την αποτροπή εργαζομένων να συμμετάσχουν σε αυτό. Συμπεριφορές και πρακτικές που συνεχίζονται μέχρι σήμερα, όπου η εργοδοσία αμφισβητεί διαρκώς την νομική υπόσταση του συνδικάτου.

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης, μάλιστα, «το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, ενώ οι νεοπροσλαμβανόμενοι εργαζόμενοι αμείβονται πλέον με τον κατώτατο μισθό, πράγμα που δημιουργεί προσωπικό δύο ταχυτήτων εντός της επιχείρησης, αλλά και προϊδεάζει για την μισθολογική προοπτική και του υπόλοιπου προσωπικού». Επομένως, είναι φανερό για ποιον λόγο η εργοδοσία κάνει ότι μπορεί προκειμένου να αποφεύγει να αναγνωρίσει πραγματικά το σωματείο και να διαβουλευθεί μαζί του ως νόμιμη συλλογική εκπροσώπηση των εργαζόμενων.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κοινοβουλευτικο Εργο Ο συνδικαλισμός στο απόσπασμα