Συναντήσεις με σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης την Κυριακή

Συναντήσεις με σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Κυριακή η Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου

 

            Σειρά συναντήσεων με σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Κυριακή 15 Μαρτίου, η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

            Πρώτη συνάντηση αποτέλεσε αυτή με το Δ.Σ. του Σωματείου Κυλικειαρχών Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης. Οι Κυλικειάρχες ενημέρωσαν την κ. Χαραλαμπίδου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Την συζήτηση απασχόλησαν ζητήματα όπως η λίστα προϊόντων για τα σχολικά κυλικεία, οι συνθήκες εργασίας, ενώ τα μέλη του σωματείου επέμειναν ιδιαίτερα στο ζήτημα της κατάστασης των σχολικών κτιρίων και κατ’ επέκταση των χώρων των κυλικείων. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το κτιριακό των δημόσιων σχολείων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση αφού τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία μνημονιακή πενταετία τα σχολικά κτίρια αφέθηκαν να ρημάξουν και είναι απαραίτητο σε βάθος χρόνου να βρεθούν τα κονδύλια για τη συντήρησή τους.

            Στη συνέχεια η Δέσποινα Χαραλαμπίδου συναντήθηκε με εκπροσώπους του σωματείου οδηγών ΤΑΞΙ Προαστίων Θεσσαλονίκης. Τα μέλη του σωματείου αναφέρθηκαν στο πάγιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την εξαίρεση των τριών δήμων Χαλκηδόνας – Βόλβης – Λαγκαδά από την ενιαία έδρα του Νομού Θεσσαλονίκης. Οι οδηγοί αναγκάζονται να πραγματοποιούν δρομολόγια από και προς την Θεσσαλονίκη αλλά και προς τους άλλους δήμους της Β’ Θεσσαλονίκης χρησιμοποιώντας διπλή ταρίφα, ανεβάζοντας ιδιαίτερα το κόστος μετακίνησης για τους πολίτες, κάνοντας την χρήση των συγκεκριμένων μέσων επί της ουσίας απαγορευτική. Η κυρία Χαραλαμπίδου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Το θέμα απαντάται και σε περιοχές του νομού Σερρών με τους οποίους έχουμε έρθει σε επαφή. Η κυβέρνηση, καθώς και η Περιφέρεια οφείλουν να εξετάσουν σοβαρά το θέμα για να δοθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση καθώς η προοπτική της ενοποίησης συναντά την αντίδραση των ιδιοκτητών ταξί των μεγάλων δήμων. Η κατάσταση αυτή όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς στραγγαλίζει συγκεκριμένους επαγγελματίες».

            Τέλος η κ. Χαραλαμπίδου πραγματοποίησε συνάντηση με το Σωματείο Κινητών Καντινών οι οποίοι της εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες, εστιάζοντας στους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν αναφορικά με την άσκηση του επαγγέλματός τους, ειδικά όταν εργάζονται κοντά σε μεγάλα γεγονότα όπως αθλητικοί αγώνες ή πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το νομικό πλαίσιο ζητά όταν σταθμεύουν γύρω από τέτοια γεγονότα να έχουν την ειδική άδεια του Δήμου, όμως η δημοτική αρχή δηλώνει κώλυμα να βγάζει συνεχώς τέτοιες άδειες, αφήνοντάς τους ουσιαστικά έκθετους. Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου στην τοποθέτησή της, είπε ότι θεωρεί λογικά τα επιχειρήματά τους και ότι το Υπουργείο οφείλει να δώσει μία λύση σε αυτό το ζήτημα και δεσμεύθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα στον αρμόδιο υπουργό.

            Νωρίτερα, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου συμμετείχε στην Πορεία Μνήμης για τα θύματα του Ναζιστικού Ολοκαυτώματος, προς τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 15 Μάρτη, στην Θεσσαλονίκη.            

             

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δράσεις Παρεμβάσεις-Δραστηριότητες Συναντήσεις με σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης την Κυριακή