Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζόμενους της Βιομηχανίας Ζάχαρης

Στην συγκέντρωση στην Αριστοτέλους που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, στο πλευρό των εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, παραβρέθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου και την υποψήφια στη Β’ Θεσσαλονίκης Δήμητρα Γωγάκου.

            Οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν από την Πέμπτη στην κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΕΒΖ, αιτούνται την άμεση εξόφληση των οφειλομένων στους τευτλοκαλλιεργητές, τη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας και παραγωγής ζάχαρης στην Ελλάδα και την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου.

            Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους αλλά και στους τευτλοπαραγωγούς. Τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του εργοστασίου αφού όπως ανέφερε «η ΕΒΖ αποτελεί στήριγμα της αγροτικής παραγωγής για την Κεντρική Μακεδονία. Ενδεχόμενο κλείσιμο του εργοστασίου ισοδυναμεί με νέες χαμένες θέσεις εργασίας, με ακόμα περισσότερες αγροτικές εκτάσεις παρατημένες σε μία βεβαρημένη από την ανεργία περιοχή που όμως έχει μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες. Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει. Ως ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόμαστε για τη στήριξη της ΕΒΖ και της αγροτικής παραγωγής της χώρας, στον αντίποδα μίας πολιτικής που επιβάλλει παντού λουκέτα».

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δράσεις Παρεμβάσεις-Δραστηριότητες Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζόμενους της Βιομηχανίας Ζάχαρης