Προγραμματικές Δηλώσεις

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Δέσποινα Χαραλαμπίδου: Προγραμματικές Δηλώσεις 10/02/2015

 

Να βάλουμε ένα όριο στην ασυδοσία των μεγαλοεργολάβων

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

 

Δήλωση της βουλευτού και υποψήφιας βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινας Χαραλαμπίδου για τις νέες απολύσεις στο Μετρό

 

 

Εδώ και μήνες η ανάδοχος κοινοπραξία του Μετρό της Θεσσαλονίκης έχει μπει σε ένα παζάρι διαπραγματεύσεων με την Αττικό Μετρό Α.Ε. σχετικά με την πορεία υλοποίησης των έργων, απειλώντας με αποχώρηση και διεκδικώντας πρόσθετες αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

 

Διαβάστε περισσότερα: Να βάλουμε ένα όριο στην ασυδοσία των μεγαλοεργολάβων

Η Περιφέρεια οφείλει να στηρίξει τους τευτλοπαραγωγούς

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μαζική παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν τευτλοπαραγωγοί από την βόρειο Ελλάδα  στα πλαίσια της κινητοποίησης τους για την εξόφληση των 18 εκατομμυρίων ευρώ που τους χρωστάει η ΕΒΖ. Οι καλλιεργητές που νωρίτερα πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία της ΕΒΖ στην Θεσσαλονίκη, 

ζητούν από την Περιφέρεια να παρέμβει για την εξόφληση των 532.000 τόνων τέφλου που έχουν παραδώσει στο εργοστάσιο αλλά και την συνέχιση της λειτουργίας την Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Το αίτημά τους υποστήριξε η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα αλλά και άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, έτσι το θέμα εισήχθη στη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου εκτός ημερήσιας διάταξης.

Σε παρέμβασή της η επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας και υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου δήλωσε: «Το ζήτημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι τευτλοπαραγωγοί είναι ζήτημα επιβίωσης των καλλιεργητών και το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει ομόφωνα να στηρίξει το αίτημά τους για την εξόφληση των προϊόντων τους. Το ζήτημα της συνέχειας της λειτουργίας των εργοστασίων της ΕΒΖ είναι επίσης θέμα επιβίωσης της αγροτικής παραγωγής της χώρας. Οι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση πρέπει να λογοδοτήσουν. Ως ΣΥΡΙΖΑ καλούμε σε αγώνα για να μην κλείσουν άλλα εργοστάσια και στηρίζουμε την αναβάθμιση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, που θα μπορούσε να είναι στήριγμα για τον πρωτογενή τομέα της χώρας και μοχλός ανάπτυξης.»

Το έγκλημα της χρονιάς η Μικρή ΔΕΗ

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

"Ξεπουλούν εργοστάσια, εθνικό πλούτο, εργασιακά δικαιώματα και 2 εκατομμύρια καταναλωτές δώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα"

 

 

Κάθετη αντίθεση στα σχέδια για λουκέτο στην ΕΛΒΟ

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ο Αγώνας των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ πρέπει να γίνει αγώνας όλων των εργαζομένων.

 

Διαβάστε περισσότερα: Κάθετη αντίθεση στα σχέδια για λουκέτο στην ΕΛΒΟ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Νέα